luni, 14 septembrie 2009

Comenius 2009 in "Liviu Rebreanu" School Mioveni

personalized greetings






Lansarea proiectului Comenius in Scoala "Liviu Rebreanu" Mioveni - Discursul coordonatorului de proiect, prof. Ana Tudor


Dragi părinţi şi elevi,
Stimaţi colegi şi invitaţi,

Începând cu august 2009, Şcoala „Liviu Rebreanu” Mioveni este implicată într-un proiect european multilateral Comenius intitulat “If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself” („Dacă vrei să vezi frumuseţea lumii, trebuie să o găseşti mai întâi în tine însuţi”), în parteneriat cu şcoli din Italia, Malta, Lituania şi Polonia.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius – prima componentă a Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Astfel, şcoala noastră beneficiază de un grant de 24.000 de euro pentru desfăşurarea activităţilor propuse în cadrul proiectului.
Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Activităţile incluse în proiect vor fi prezentate pe site-ul şcolii, pe site-ul proiectului şi în revista on-line a şcolii. Scopul evenimentelor pregătite de elevii noştri (piese de teatru, scenete, concursuri de cântece şi desene, expoziţii de fotografii, spectacole artistice, prezentări creaţii literare, acţiuni de caritate) este atragerea atenţiei opiniei publice asupra unor probleme sociale având ca ţintă ajutarea persoanelor în vârstă şi a copiilor bolnavi, săraci sau orfani.
Prin acest proiect, copiii au şansa de a arăta altora frumuseţea personalităţii lor, punându-şi în valoare calităţile şi pasiunile, arătându-şi prietenia şi apartenenţa europeană.
În derularea acestor activităţi avem certitudinea că vom beneficia de sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei oraşului Mioveni.
Acest prim proiect Comenius multilateral aprobat în oraşul Mioveni sperăm să fie un imbold pentru toate cadrele didactice în vederea demarării acestui gen de proiecte, prin accesarea fondurilor europene, contribuind la formarea continuă şi consolidarea dimensiunii europene în educaţie prin promovarea activităţilor de cooperare între şcoli.

Niciun comentariu: